Zavřít reklamu

Samsung vybavil aplikacemi od Microsoftu (Skype, OneDrive a OneNote) už loňský Galaxy S7 a předloňský Galaxy S6, ale letos je vliv redmondské firmy na jihokorejského giganta mnohem větší. Před pár dny představený Galaxy S8 totiž nebude prodávat jen Samsung, ale, světe div se, i softwarový gigant Microsoft, a to přímo ve svých kamenných obchodech ve Spojených státech.

Samsung Galaxy S8 Microsoft Edition se bude prodávat v Microsoft Storech, bude vybaven velkou várkou aplikací od Microsoftu a budou k němu nabízeny i speciální služby. Na první pohled půjde o obyčejný Galaxy S8 nebo Galaxy S8+, ale jakmile si telefon jeho nový majitel odnese domů, vybalí ho z krabičky a připojí k Wi-Fi síti, promění se telefon v Microsoft edici.

Na telefon se stáhnou ty nejlepší aplikace od Microsoftu jako Office (Word, Excel, Power Point), OneDrive, Outlook a dokonce i virtuální asistentka Cortana, a to i navzdory faktu, že Samsung bude na nových vlajkových lodích nabízet svou vlastní Bixby a také Google Assistant. „Díky tomuto přizpůsobení dostanou zákazníci to nejlepší ve své třídě, co může Microsoft aktuálně nabídnout,“ uvedl jejich mluvčí.

Speciální edice Galaxy S8 ale není to jediné, co si pro nás Samsung a Microsoft letos společně přichystaly. Jejich společným dílem je i nová dokovací stanice DeX, která dokáže proměnit telefon v počítač (i když ve výsledku jen na kancelářskou práci). Microsoft má totiž vyvinutý systém Windows Continuum, který funguje v podstatě úplně stejně, jako Desktop eXperience od jihokorejců. Samsung si tedy nápad vypůjčil a vylepšil jej podle svého. I možná proto se vám může zdát, že desktopové prostředí Galaxy S8 po připojení do DeX vypadá téměř jako Windows. Ve skutečnosti se ale samozřejmě jedná o Android.

The Verge Galaxy S8 FB

zdroj

Dnes nejčtenější

.