Zavřít reklamu

Galaxy S8 je téměř dokonalý smartphone letošního roku. Nabízí prvotřídní funkce, nejnovější technologie, výkoný hardware a nakonec i nadčasový design. Krátce po vypuštění na trh si „es-osmička“ vysloužila v recenzích skvělé hodnocení, ale s jednou změnou se nemohli recenzenti smířit – čtečka otisků prstů na zádech vedle fotoaparátu.

Snímač je totiž na dotek téměř identický s hned vedle umístěným fotoaparátem, a tak spousta uživatelů hlavně zpočátku vždy nahmatala právě spíše čočku fotoaparátu nežli snímač. Většina si časem zvykla, někteří ale do teď ne a právě jedním takovým uživatelem je i bloger Quinn Nelson. Ten si totiž upravil čtečku na Galaxy S8 tak, aby ji vždy po hmatu skutečně poznal a přiložil tak prst na správné místo.

Nelsonovi se na Galaxy S8 rozbila skleněná záda, a tak si objednal nová. Během výměny ale omylem odstranil i těsnění okolo senzoru, které zajišťuje voděodolnost. Aby byl telefon znovu voděodolný, musel použít speciální lepidlo a při jeho nanášení nezatlačil snímač tak, aby byl zároveň s tělem, ale nechal jej mírně vystouplý nad záda telefonu.

Samozřejmě, že i mírně vystupující snímač z těla přináší s sebou různé nevýhody, jako například fakt, že telefon už nemůže ležet na stole, aniž by se při používání nekýval. Zároveň tím však Nelson vyřešil jeden a možná i jediný neduh Galaxy S8. Nyní už nemá sebemenší problém senzor nahmatat a přiložt prst tak, aby se telefon odemkl prakticky okamžitě.

Galaxy S8 fingerprint FB

Dnes nejčtenější

.