Zavřít reklamu

Není žádným tajemstvím, že se do telefonů jihokorejského giganta pro USA vkládají odlišné procesory od těch, které nalezneme v telefonech pro zbytek světa. Tato skutečnost je zapříčiněna patentovou politikou společnosti Qualcomm, která si do amerických Samsungů vkládá své procesory místo Exynosů od Samsungu. To však v minulosti přinášelo určité problémy. Ozývaly se totiž hlasy, které tvrdily, že se tato změna na výkonnosti jinak stejného telefonu vcelku viditelně podepisuje. Některé testy jim daly dokonce částečně za pravdu. Tento problém by však v případě nového Galaxy Note 8, který by mě být představen už za devět dní v New Yorku, nastat neměl.

Na internetu se totiž před pár dny objevily výsledky benchmarků, které ukazují takřka totožné hodnoty obou telefonů. A jak si oba telefony tedy vedly? Telefon osazený procesorem Snapdragon 835 je o nepatný kousek horší. V testu totiž získal 1815 bodů na single-core a 6066 bodů na multi-core. Jeho „konkurent“ pak získal na jedno jádro 1984 bodů, na více jader pak bodů 6116.

Další úniky Galaxy Note 8:

Pokud jste tedy patřili mezi ty zákazníky, kteří o Note 8 přemýšleli, ale odrazovala je myšlenka, že jejich telefon může být o něco horší, než ten prodávaný v USA, můžete si oddychnout. Tato situace by alespoň pro letošek nastat neměla a na trh by se tak měly dostat skutečně totožné telefony, ve kterých bude tím největším rozdílovým faktorem název společnosti vyražený na čipu. S naprostou jistotou to však budeme schopni potvrdit až s odstupem času po zahájení prodeje.

note-8-benchmark
Galaxy Note 8 render leak FB

Dnes nejčtenější

.