Zavřít reklamu

Samsung v loňském roce na konferenci pro vývojáře oznámil, že se spojil s Googlem, aby společně přinesli platformu ARCore do telefonů řady Galaxy, přičemž cílem platformy je centralizovat a zjednodušit aplikaci rozšířené reality na Androidu. Prvními vlajkovými loděmi, které se pyšnily podporou ARCore, byly Galaxy S8 a Galaxy S8+. Ovšem pro letošní Galaxy S9 a Galaxy S9+ se podpora ARCore teprve chystá, ale dobrou zprávou je, že by měla přijít během několika následujících týdnů.

ARCore je softwarová platforma od Googlu pro řešení rozšířené reality. Aktuálně je na platformě postaveno téměř 100 aplikací, jako je například vizualizátor nábytku od IKEA, virtuální pekárna od Food Network či virtuální univerzitní kampus YouVisit Campus.

Obrovskou výhodou je, že ARCore nepotřebuje řadu hloubkových senzorů a kamer pro 3D mapování prostředí, jako to potřebovala platforma Project Tango AR, na které Google také pracoval. Jedná se totiž o softwarové řešení, které přináší zážitky z rozšířené reality i na méně výkonná zařízení.

Galaxy S9 zatím podporu platformy nemá, ale podle všeho bude připravená během několika nadcházejících týdnů. Samsung chce rozšiřovat AR řešení na své smartphony a je dokonce toho názoru, že AR bude v budoucnu překračovat hranici smartphonů.

Samsung Galaxy S9 back camera FB

Zdroj: SamMobile

Dnes nejčtenější

.