Zavřít reklamu

Od vydání Samsungu Galaxy Z Flip nás dělí už jen několik málo dní. Tento model nebude prvním skládacím smartphonem z produkce společnosti Samsung, za přímého nástupce loňského Samsungu Galaxy Fold ho ale podle všeho také nebude možné považovat. Korejský technologický gigant totiž podle dostupných zpráv v současné chvíli pracuje na druhé generaci svého Galaxy Fold.

Mezi prvními, kteří s touto zprávou přišli, byl nizozemský web Galaxy Club. Společnost Samsung údajně nedávno odhalila kódový název pro nové zařízení, které je momentálně ve stádiu vývoje. Označení pro tento produkt zní „Winner2“ – někteří z vás si možná vzpomenou na to, že kódové označení původního Galaxy Fold znělo „Winner“, je tedy téměř stoprocentně jasné, co se za tímto názvem skrývá. Přímý nástupce smartphonu Samsung Galaxy Fold by podle všeho mohl nabídnout 5G verzi (standardní model bude nejspíš disponovat pouze LTE konektivitou) a firma by ho s trochou štěstí mohla stihnout oficiálně představit možná již koncem tohoto roku.

Galaxy Fold 2 concept Expertreviews
Zdroj

Bližší specifikace zatím nejsou známy, dá se ale předpokládat, že zatímco 5G varianta Galaxy Fold 2 bude osazena nejnovějším typem procesoru Snapdragon, LTE verzi bude pohánět některá z jeho starších variant. Nezodpovězena zůstává také otázka displeje. Původní Galaxy Fold byl vybaven tenkou vrstvou flexibilního polymeru, u budoucích skládacích smartphonů ale připadá v úvahu spíše ultratenké sklo. Na představení přímého nástupce loňského Galaxy Fold si ještě nějakou dobu počkáme, další informace se ale jistě brzy objeví.

Samsung-Galaxy-Logo

Dnes nejčtenější

.