Zavřít reklamu

Smartphony z dílny čínské společnosti Huawei se již řadu let řadí mezi nejlepší fotomobily světa, přičemž na pomyslný trůn pro nejlepší fotomobil se v minulosti již několikrát posadily. Stejný scénář nastává i po nedávném odhalení novinek P40 Pro, které jsou dle testů odborníků z DxOMark suverénně nejlepšími fotomobily současnosti. 

Zatímco doposud nejlepší fotomobily dosahovaly v testech DoXMark celkově na 121 až 124 bodů, P40 Pro zaujal porotu natolik, že mu udělila dokonce 128 bodů. Lví podíl má na tomto bodovém zisku zadní fotoaparát, který je jedním slovem famózní. Huawei se totiž povedlo prakticky vše od stabilizace, přes vynikající zachycení barev a detailů až po zoomování a prakticky nulové snižování kvality při něm (samozřejmě, bavíme-li se o optickém zaostřování). Vynikajících výsledků dosáhl telefon i při natáčení videa, ve kterém opět oslnil vynikajícím zaostřováním objektů. 

gsmarena_001

Slovy chvály nešetřili odborníci ani na selfie fotoaparát, který se chlubí jako jeden z mála dostupných selfie fotoaparátů na trhu automatickým zaostřováním. To sice není zcela dokonalé, nicméně selfie fotky jsou i díky němu mnohonásobně lepší než ty, které produkuje veškerá konkurence. Totéž pak platí i o záznamech z přední kamery, které jsou na velmi vysoké úrovni. 

gsmarena_002

Podtrženo, sečteno – pokud pokukujete po opravdu kvalitním fotomobilu, je Huawei P40 Pro v současnosti tou nejlepší možnou volbou. Vyniká totiž naprosto ve všem, co byste mohli od fototelefonu potřebovat a co víc – vyniká v tom nad veškerou konkurenci. Uvidíme, jak dlouho se na trůnu pro nejlepší fotomobil světa ohřeje. Konkurence je totiž obří a je jasné, že jej bude chtít z tohoto místa co nejdříve sesadit. 

Dnes nejčtenější

.