Zavřít reklamu

Displeje s vyšší obnovovací frekvencí se v posledních měsících staly nepostradatelnou součástí vlajkových modelů. Většina výrobců nabízí 90Hz frekvenci, Samsung a například i Asus mají dokonce 120Hz frekvenci. Tato hodnota se očekávala i u řady Huawei P40, jenže čínská společnost nakonec ve svých telefonech využila „pouze“ 90Hz frekvenci. Ředitel společnosti Yu Chengdong nyní prozradil důvod.

Včera byla řada telefonů Huawei P40 představena v Číně. Na tiskové konferenci reagoval šéf společnosti na dotaz, proč řada P40 nemá také 120Hz displeje jako hlavní konkurence u Samsungu. Podle šéfa Huawei by displej v telefonu P40 šel nakonfigurovat tak, aby podporoval 120Hz frekvenci. Společnost se však rozhodla pro menší hodnotu hlavně kvůli vysoké energetické náročnosti a několika dalším faktorům, které nebyly zmíněny. Místo toho se prý společnost zaměřila na to, aby byl displej řady P40 dokonale plynulý i v 90 Hz.

Vysoká energetická náročnost je určitě dobrým důvodem, proč nenasadit vyšší frekvenci. Například Samsung Galaxy S20 Ultra se díky tomu proměnil v jednodenní telefon. A to má baterii o kapacitě 5 000 mAh. Další problém u displejů s vyšší frekvencí může být například nepřesné zobrazení barev při nižším jasu anebo nepatrné blikání. S těmito problémy se setkal Google anebo OnePlus. Každopádně jestli i Huawei narazil na tento typ problémů při testování 120Hz displejů, není v tuto chvíli jasné.

Dnes nejčtenější

.