Zavřít reklamu

Minulý rok byl pro streamovací audio služby velice dobrý – celý trh meziročně vzrostl o 32 procent. Nejoblíbenější službou je stále Spotify, na druhém místě je pak Apple Music, který ale meziročně získal nejvíce nových uživatelů. Nově už se do žebříčku dostal i YouTube Music, který postupně nahrazuje hudbu Google Play.

Spotify na prvním místě pravděpodobně nikoho nepřekvapí. Celkově vzrostl počet nových uživatelů této služby o 23 procent a tato hudební platforma má 35procentní podíl na trhu. Apple Music na tom byl však v roce 2019 lépe. Počet uživatelů vzrostl o 36 procent a celkový podíl má 19 procent. Třetí místo si s 15procentním podílem zajišťuje Amazon Music. A to hlavně kvůli tomu, že jejich služba je součástí oblíbeného předplatného Amazon Prime. V žebříčku už můžeme vidět i YouTube Music, což je nejnovější hudební služba, kterou Google spustil jako náhradu za Google Play Music.

hudebni streamovaci spolecnosti podil trhu 2019

Analytici se domnívají, že úspěch společnosti Apple je důsledkem neustálého zlepšování služby, čímž dokážou přetáhnout uživatele od Spotify, které se spíše zaměřuje na exkluzivní nabídky a různé akce. Agentura Counterpoint předpovídá, že nárůst bude pokračovat i v roce 2020. Pokud budou předpovědi správné, měli bychom vidět celkem více než 450 milionů předplatitelů hudebních streamovacích služeb.

Dnes nejčtenější

.