Zavřít reklamu

Chytré hodinky se těší v posledních letech nebývalé oblibě a není proto divu, že se o jejich výrobu pokouší čím dál více společností. Jednou z nich je i čínské Xiaomi, které chrlí v poslední době jedny chytré hodinky za druhými – byť mnohdy skrze své dceřiné společnosti. Přesně to se stane i nyní s modelem Solar od Heylou, ke kterému se navíc váže poměrně zajímavý příběh. 

Hodinky se zrodily díky crowfundingu, který proběhl v Číně v uplynulých měsících a který tu byl splněn bez jakýchkoliv problémů. K prvním majitelům, kteří na jejich vznik přispěli, se pak dostanou zhruba za měsíc – konkrétně 18. května. Co je ovšem zajímavější než jejich vznik je název. Vsadíme se, že když jste v něm postřehli “solar”, naprostá většina z vás nabyla přesvědčení o tom, že se hodinky nabíjí ze slunce. Nic takového však nehrozí. Hodinky totiž disponují klasickou 340 mAh baterií a tudíž je jejich název svým způsobem spíš zavádějící. Na druhou stranu, s výdrží 30 dní zřejmě nikoho absence nabíjení ze slunce příliš trápit nebude – tím spíš, když hodinky vyjdou na směšných 20 euro. 

Co se týče dalších technických specifikací, ani ty s ohledem na cenu neurazí. Tělo hodinek je kovové a displej je typu LCD s úhlopříčkou 1,28” a rozlišením 240 x 240 pixelů. Hodinky se dále chlubí odolností proti prachu a vodě podle IP68, senzorem pro měření srdečního tepu, analýzou spánku, dechovými cvičeními či měřením různých aktivit. Potěší ale i Bluetooth 5.0 a kompatibilita jak s iOS, tak Android zařízeními. K tomu je potřeba stáhnout aplikaci Haylou Fit, která je v obchodech s aplikacemi samozřejmě zcela zdarma. Jediný problém je alespoň z hlediska tuzemských čtenářů s jejich dostupností, jelikož mají být hodinky alespoň zprvu dostupné jen v Asii. Nicméně na různých asijských internetových tržištích nebude zaručeně jejich nákup problém. 

Dnes nejčtenější

.