Zavřít reklamu

Společnost Google si moc dobře nedokáže chránit informace o chystaných telefonech. V minulosti jsme se již několikrát například dočkali plnohodnotných recenzí telefonů Pixel ještě před oficiálním představením. Letos to zatím nevypadá přímo na recenze, ale i tak už známe v podstatě vše o chystaných levných telefonech Pixel 4a. Co si Google přichystal?

Opět zůstává plastové tělo a poměrně kompaktní design. Displej bude mít velikost 5,81 palců a půjde o OLED panel s FullHD+ rozlišením. Novinkou je průstřel v levém horním rohu. Nedostalo se na žádný Soli radar ani jiné pokročilé senzory. Výkon telefonu obstará čipset Qualcomm Snapdragon 730 a stejně jako minulý rok, i tentokrát se dostalo na bezpečnostní čip Titan M. Co se týče pamětí, tak všechny verze Pixel 4a mají mít 6GB RAM a 64/128 GB úložiště.

Baterie by měla mít kapacitu 3 080 mAh a podporuje se 18W rychlé nabíjení. Bezdrátové nabíjení v tomto telefonu nenajdeme. Nechybí alespoň funkce z klasického Pixelu 4, jako je „Now Playing“, nový Google asistent a aktualizace Androidu po dobu tří let. Dobrou zprávou je i to, že má zůstat 3,5mm audio konektor. K dispozici by měl být tento telefon minimálně v modré a černé barvě. Cena by měla být 399 dolarů, v přepočtu bez DPH cca 9 900 Kč.

Dnes nejčtenější

.