Zavřít reklamu

Internetový prohlížeč Firefox lze bezesporu označit za jeden z nejoblíbenějších světa. Přestože jej v poslední době drtí Google se svým Chromem, stále si mezi uživateli drží velmi slušnou popularitu a to jak na počítačích, tak smartphonech. Právě na smartphony však vývojáři Firefoxu v posledních letech mnoho změn neprovedly a jejich prohlížeč se tak začal pomalu stávat nudným. To se nicméně již brzy změní, jelikož na Androidu začíná ostré testování nové verze Firefoxu, konkrétně verze Firefox Nightly. 

Samotná Mozilla se nechala relativně nedávno slyšet, že po devíti letech víceméně stejného designu její mobilní aplikace přichází čas na změny. Mobilní prohlížeč proto již zanedlouho obdrží relativně velké množství nejen vizuálních, ale i funkčních novinek, které budou mít za úkol jediné – zpříjemnit uživateli využívání tohoto prohlížeče. Vylepšení by se mělo kromě prostředí dočkat třeba i soukromí, jelikož prohlížeč přinese zlepšení prevence sledování. Celá aplikace by měla i díky rychlejšímu enginu běžet na smartphonech plynuleji a tedy i poskytovat příjemnější uživatelský zážitek. 

V tuto chvíli není zcela jasné, kdy přesně nová verze Mozilly na Androidí telefony dorazí. Beta testování totiž může trvat týdny, ale také řádově měsíce. Čekání však bude stát alespoň podle dostupných screenshotů za to. Pokud jste tedy i v příznivci staré dobré Mozilly, máte se rozhodně na co těšit. 

Dnes nejčtenější

.