Zavřít reklamu

Je tomu již nějakou dobu, co se na počítače, konzole a takřka všechny velké platformy včetně přenosného Nintenda Switch podívala povedená a oceňovaná adventura Sky: Children of the Light, která si získala srdce milionů hráčů po celém světě a uchvátila svou vizuální stránkou. Jediná mobilní platforma však dosud chyběla, a tou byl Android, jehož uživatelé po vydání hlasitě volali několik měsíců. Naštěstí ale vývojáři z Thatgamecompany příliš nelenili, celou tu dobu na verzi pro Android pilně pracovali a nyní se konečně pochlubili s výsledkem.

Pokud jste příznivci malebných, příběhově a umělecky založených adventur, jistě vám z hledáčku neunikla vynikající hříčka Sky: Children of the Light z dílny studia Thatgamecompany, které stojí například za legendárním Journey a o něco novějším počinem Flower. Jediný rozdíl je v tom, že nejnovější přírůstek do jejich portfolia se obejde takřka beze slov a hráčům vypráví příběh výhradně pomocí nádherného světa a vizuálních efektů. Opět se tak podíváme do blíže nespecifikovaného prostředí, kde na nás budou čekat nejrůznější hádanky, možnost sblížit se s tamními stvořeními a užívat si atmosféru plnými doušky. Hra zároveň nabízí podstatný sociální aspekt, který tkví v možnosti spřátelit se s ostatními hráči a čelit překážkám společně.

Titul navíc zásadně hraje na uměleckou a meditativní stránku, která rezonuje napříč celým příběhem a nabízí možnost pořádně se odreagovat. Jednotlivé úrovně jsou poměrně rozsáhlé, tudíž se vždy můžete odklonit od plnění úkolů a zkrátka jen tak vyrazit na procházku, nebo se pobavit se svými přáteli. Máte-li tedy zálusk na netradiční zážitek, na nějž budete s velkou pravděpodobností ještě hodně dlouho vzpomínat, Sky: Children of the Light je přesně pro vás. Hra je navíc plně zdarma a mikrotransakce nepředstavují v podstatě žádnou nutnost do hry investovat další peníze, tudíž doporučujeme zamířit na Google Play, vyrazit do neprobádaných vod a naplno si tento originální odpočinkový titul užít.

Dnes nejčtenější

.