Zavřít reklamu

Xiaomi pokračuje v odhalování nových a nových telefonů. Na zítřejší den se očekává odhalení Redmi Note 9 a také Mi Note 10 Lite. O druhém jmenovaném už jsme se však s předstihem dozvěděli vše podstatné. A to díky ruskému obchodu, který telefon zařadil do nabídky dříve. Známe již i cenu, která bude v Rusku 24 500 RUB, což je v přepočtu bez DPH cca 8 300 Kč.

Displej telefonu má velikost 6,47 palců, FullHD+ rozlišení a jedná se o AMOLED panel se zaoblenými okraji. Nechybí výřez, ve kterém se ukrývá 32 MPx selfie kamera. Výkon obstarává čipset Snapdragon 730G, který doplňuje 6GB RAM paměť a 128GB úložiště. Někteří si určitě můžou všimnout toho, že i klasický telefon Xiaomi Mi Note 10 má identické parametry. V čem se tedy liší Lite verze?

Rozdíl je hlavně u fotoaparátů, kdy ten hlavní má „pouze“ 64 MPx namísto 108 MPx u Mi Note 10. Ultra širokoúhlý fotoaparát má pak 8 MPx a telefoto objektiv se zde nenachází vůbec. Místo toho zde máme 5 MPx makro kameru a 2 MPx senzor hloubky ostrosti. Potěší velká kapacita baterie 5 260 mAh a rychlé 30W nabíjení. Telefonu nechybí ani 3,5mm audio konektor nebo USB-C. Dokonce i váha telefonu je 208 gramů, což je stejná hodnota jako u Mi Note 10. Cena Xiaomi Mi Note 10 se v oficiální distribuci stále pohybuje kolem částky 13 tisíc Kč, takže by téměř identická Lite verze mohla zaujmout velké množství lidí, kteří hledají zajímavý telefon střední třídy.

Dnes nejčtenější

.