Zavřít reklamu

Dnes se na internetu objevily dva nové telefony Huawei Y5p a Huawei Y6p, které ještě nebyly oficiálně představeny. K dispozici už však jsou detailní fotografie obou telefonů i parametry. Oba telefony mají společné to, že se zařadí do nižší střední třídy.

Huawei Y5p je levnější z těchto dvou modelů. Má 5,45 palců velký displej s HD+ rozlišením a poměrem stran 18:9. To mimo jiné znamená žádné výřezy nebo průstřely, ale klasické rámečky. Uvnitř telefonu se nachází čipset Helio P22, který doplňuje 2GB RAM paměť a 32GB úložiště, které se dá rozšířit pomocí microSD karet. Na zadní straně je duální fotoaparát s 8 MPx a 2 MPx senzorem hloubky ostrosti. Baterie telefonu má kapacitu 3 020 mAh a bohužel se nabíjí přes microUSB konektor. Rovnou z krabice běží na Androidu 10 a EMUI 10.1

Huawei Y6p je modernějším telefonem, který má na zadní straně tři fotoaparáty a čtečku otisků prstů. Výkon obstarává identický čipset Helio P22. Displej už je však odlišný. Telefon má 6,3 palců velký IPS panel s FullHD+ rozlišením a výřezem, ve kterém se ukrývá 8 MPx selfie kamera. Fotoaparáty na zadní straně mají 13 MPx + 5 MPx a 2 MPx. Kapacita baterie je 5 000 mAh, ale bohužel opět se využívá microUSB konektor pro nabíjení. Potěší alespoň Android 10, i když bez služeb Google Play. Datum představení není v tuto chvíli známé ani pro jeden model. Stejně tak není známá cena.

Dnes nejčtenější

.