Zavřít reklamu

S vydáním druhé generace Google Pixel telefonu jsme mohli vidět i nový widget s názvem At a Glance, který zobrazuje nadcházející eventy z kalendáře, informace o letech, den, datum a třeba i počasí. Později se tento widget rozšířil přímo do aplikace Google, takže k němu mají přístup všichni uživatelé Androidu. Nyní bylo poodhaleno, že Google chystá několik vylepšení tohoto widgetu.

Server XDA Developers zjistil, že Google pracuje na dalších třech vylepšeních tohoto widgetu. V první řadě je to možnost podpory pracovního profilu, což je věc, která se hodí uživatelům s pracovními účty Google Suite. Android umožňuje zapnout pracovní profil, ve kterém se oddělí aplikace od osobního Google účtu. Z nepochopitelného důvodu však doposud widget tento pracovní profil nepodporoval, takže uživatelé nevidí žádné informace z kalendáře. Naštěstí je to po dnešním dnu minulosti a u některých uživatelů už je dokonce tato funkce aktivní. K dispozici jsou totiž screenshoty z verze aplikace 11.8.9.29. Je ale dost možné, že Google tuto funkci zapíná na straně serveru, takže se vám nemusí zobrazit ani v případech, že budete mít nejnovější Google aplikaci.

Druhou novinkou má být podpora budíků a připomenutí, což je opět trochu překvapivé, že doposud takovou základní věc widget neuměl zobrazit. O podpoře budíků už se mluvilo dokonce v roce 2019, od té doby však ještě funkce nebyla vydána. Přitom se nejedná o nic složitého, existují například komunitní alternativy widgetu At a Glance, které toho umí mnohem více než oficiální verze od Googlu. Poslední novinkou je sekce „Experimenty“, ve které se však zatím píše jen o akcích s Asistentem Google a na odhalení nějakých experimentů si budeme muset ještě nějakou chvíli počkat.

Dnes nejčtenější

.