Zavřít reklamu

Smartphony jsou obecně považovány za základ chytré domácnosti. Nyní se však v éteru objevil nový patent Xiaomi, který naznačuje, že jeho budoucí smartphone by mohl fungovat i jako chytrý reproduktor.

Patent, který si Xiaomi v Číně podalo již před více než rokem, ale schválen mu byl až nyní, ukazuje zařízení válcovitého tvaru připomínající chytrý reproduktor. Na vrchu má tlačítko, vespodu něco, co připomíná reproduktor, a na zádech fotografický modul. Zařízení rovněž disponuje svinovacím displejem, který se v případě potřeby vysouvá z válce. Zřejmou výhodou netradičního designu je to, že zařízení může displej ukládat a tím jej chránit, když se nepoužívá. Na zařízení nejsou vidět žádné porty nebo sloty pro úložiště či nabíjení, takže není jasné, jak by se napájelo.

I když web LetsGoDigital, který s patentovými obrázky přišel, zařízení označuje jako smartphone, lze si jen s obtížemi představit, jak by s ním bylo možné telefonovat nebo psát zprávy. Není vyloučeno, že ve skutečnosti jde o svého druhu chytrý displej. Může to ale samozřejmě být i něco jiného. Jako u všech patentů i zde platí, že na základě něj nemusí nakonec vzniknout žádné zařízení a že může sloužit jen jako „výstraha“ konkurenci.

Dnes nejčtenější

.