Zavřít reklamu

Společnost Xiaomi se v průběhu let vypracovala na jednoho z největších výrobců smartphonů. Na rozdíl od svých úhlavních rivalů Applu a Samsungu však nevyrábí vlastní smartphonové čipsety. To by se nicméně mohlo změnit, protože podle informací webu GizmoChina začala společnost nabírat tým lidí, který má vést budoucí vývoj vlastního čipsetu, a také prý vstoupila do jednání s držiteli licencí.

Osoba blízká jednáním pro web uvedla, že konečným cílem Xiaomi je vyrábět smartphonové čipy, nicméně že nejprve se chce „zaučit“ na něčem méně komplexním, jako jsou např. čipy pro periferie.

Xiaomi není na poli výroby vlastních čipů úplným nováčkem. V březnu čínský technologický obr představil čip na zpracování obrazového signálu Surge C1 pro svůj první skládací smartphone Mi Mix Fold a v roce 2017 uvedl na scénu smartphonový čip Surge S1, který poháněl budgetový telefon Xiaomi Mi 5c.

Xiaomi není jediným velkým smartphonovým hráčem, který má ambice vyvíjet vlastní čipy. Již loni se v éteru objevily zprávy, že na vlastním čipsetu s pomocí sesterských značek OnePlus a Realme pracuje společnost Oppo. A svůj čip údajně vyvíjí i Google – pohánět by měl chystaný telefon Pixel 6.

Dnes nejčtenější

.