Zavřít reklamu

V obchodě Google Play není až tak neobvyklé, když má aplikace miliardu stažení. Nyní však vyšlo najevo, že jedna aplikace toto číslo překonala rovnou desetkrát. Tipnete si, která to je? Nápověda – není to Facebook ani jeho komunikační platformy jako WhatsApp nebo Messenger.

Nebudeme vás dlouho napínat – 10 miliard stažení zaznamenala globálně populární platforma pro sdílení videí YouTube. Pokud bychom měli být zcela přesní, jako první tento milník pokořily – již před rokem – Služby Google Play. V tomto případě však nejde o aplikaci v pravém slova smyslu; jedná se o komponentu sloužící k aktualizaci aplikací z Google Play a aplikací Googlu a k poskytování základních funkcí jako synchronizace kontaktů, ověřování služeb Googlu nebo přístup k nejnovějším nastavením ochrany soukromí.

Vzhledem k tomu, že na světě je podle odhadů 3 miliardy aktivních androidových zařízení, je toto číslo vskutku impozantní. To, že 10miliardovou hranici překonalo právě YouTube, každopádně není úplně překvapivé, protože videoslužba Googlu byla též první aplikací, která pokořila 5miliardový milník (na konci roku 2018).

A co vy? Používáte YouTube, a pokud ano, jak často? Dejte nám vědět do komentářů pod článkem.

Dnes nejčtenější

.