Zavřít reklamu

Androidová verze populární platformy pro zasílání zpráv Messenger pokořila významný milník – dosáhla více než 5 miliard instalací. Stala se tak 14. aplikací v obchodě Google Play a 3. negooglovskou aplikací v něm, která byla nainstalována tolikrát. Potřebovala k tomu necelých 10 let.

Většinu ze 14 aplikací, které dosáhly pětimiliardové hranice, tvoří aplikace Googlu, jako je YouTube, Google Search, Gmail nebo Mapy Google. Dvěma dosavadními negooglovskými aplikacemi jsou Facebook a WhatsApp, které spolu s Messengerem patří pod Facebook.

 

Facebook pětimiliardové hranice dosáhl v roce 2019 a WhatsApp začátkem loňského roku. Sociální gigant v současnosti údajně pracuje na způsobu, jak umožnit všem jeho messagingovým platformám fungovat spolu, to nicméně bude vyžadovat implementaci koncového šifrování WhatsAppu do Messengeru (a také do funkce Instagram Direct), čehož se dle slov Facebooku dočkáme nejdříve v příštím roce.

V poslední době také stoupá obliba jiných platforem na zasílání zpráv, jako je Signal nebo Telegram, které obě nabízejí koncové šifrování. V počtu stažení se však Messengeru ani zdaleka nepřibližují – první má na kontě přes 50 milionů instalací, druhá desetkrát více.

Dnes nejčtenější

.