Zavřít reklamu

Ti, kteří očekávali, že spekulovaný ohebný telefon od Googlu bude mít „světoborný“ fotoaparát, budou po přečtení tohoto článku patrně zklamáni. Z rozborky souborů spojených s nejnovější verzí aplikace Fotoaparát Google, kterou provedl web 9to5Google, totiž vyplývá, že zařízení bude jako hlavní senzor používat 12,2MPx snímač Sony IMX363, který jsme mohli najít již v Pixelu 3 (naposledy pak v loňském Pixelu 5).

12,2MPx hlavnímu fotoaparátu by měl sekundovat 12MPx ultraširokoúhlý snímač IMX386. Tuto sestavu prý doplní dvě 8MPx selfie kamerky, jedna na vnějším a druhá na vnitřním displeji.

Připomeňme, že na trh nedávno uvedené Pixely 6 a 6 Pro se na pozici hlavního fotoaparátu chlubí loňským 50MPx senzorem ISOCELL GN1 od Samsungu. Google se podle všeho rozhodl pro starší senzor proto, aby tělo telefonu kvůli novějšímu snímači nemusel „nafukovat“.

O údajném Google Foldu se toho jinak v tuto chvíli moc neví – jeho vnitřní displej bude údajně disponovat úhlopříčkou 7,6 palců a dodá jej prý Samsung a telefon by mohl pohánět první vlastní čipset Googlu Tensor, použitý v nových Pixelech. Podle prvotních leaků měl být uveden na scénu ještě tento rok, nyní to však spíše vypadá na 1. nebo 2. čtvrtletí příštího roku.

Dnes nejčtenější

.