Zavřít reklamu

Jas displeje je pro nejednoho uživatele velmi důležitým faktorem, který může rozhodnout o výběru konkrétního modelu smartphonu. Je pochopitelné, že tuto vlastnost zohledňují i výrobci displejů pro smartphony. Výjimku v tomto směru netvoří ani společnost Samsung, která v této oblasti dokonce nedávno pokořila rekord.

Společnost Samsung nedávno představila svůj nejnovější OLED panel pro smartphony, který dosahuje maximálního jasu až 2 000 nitů. Panel nese název E6 Super AMOLED, a jedná se stejný panel, který byl použit například u iPhonu 14 Pro a iPhonu 14 Pro Max. Nyní začali stejný panel používat i výrobci smartphonů s Androidem, a podle nenovějších zpráv to vypadá, že se společnosti Xiaomi překonal rekord, co se týče jasu displeje u smartphonů s Androidem.

Leaker s přezdívkou IceUniverse nedávno informoval o tom, že společnost Xiaomi zveřejnila  na čínské sociální síti Weibo snímek dokazující, že její Xiaomi 13 Pro nabízí maximální jas displeje 1900 nitů. Xiaomi dodává, že i navzdory tomu se podařilo dosáhnout zlepšení výdrže baterie o 22 %, na čemž podle odborníků může mít zásluhu úspornější procesor. Mezi další výrobce smartphonů s Androidem, kteří pro své nejnovější vlajkové lodě mezi chytrými telefony použili panel E6 Super AMOLED, patří například iQOO, Vivo či OPPO. Rekordního jasu se podařilo dosáhnout díky zcela novému materiálu, který zároveň dokáže snížit spotřebu baterie.

OLED displeje u modelů Samsung Galaxy S23+ a Galaxy S23 Ultra údajně dosahují maximální úrovně jasu 1 750 nitů. Pokud je to pravda, jednalo by se o smartphony Samsung s nejjasnějším displejem. U smartphonů této produktové řady ale podle dostupných informací nebyl použit zmíněný panel.

Dnes nejčtenější

.