Zavřít reklamu

Na letošní únorové konferenci Unpacked společnosti Samsung padla kromě jiného zmínka o tom, že společnosti Google a Samsung pracují na projektech, souvisejících s rozšířenou, smíšenou nebo virtuální realitou. Podle nejnovějších zpráv nabírají tyto práce na obrátkách. Dlouholetý šéf pro virtuální a rozšířenou realitu Clay Bavor příští měsíc opouští společnost Google, a na zmíněnou oblast budou nyní dohlížet Hiroshi Lockheimer a Rick Osterloh.

Zpravodajský server 9to5Google s odvoláním na své zdroje uvedl, že se práce v oblasti AR (rozšířené reality), které dříve spadaly pod Bavora, přesouvají do Lockheimerovy divize Platforms & Ecosystems a Osterlohovy divize Devices & Services. Přímá náhrada za Bavorovu roli tak nevznikne. Pod divizi Devices & Services již v tuto chvíli spadají telefony Pixel, připravovaný tablet Pixel, hodinky Pixel Watch, Fitbit, Chromecast a reproduktory, displeje a kamery Nest. V současné době již probíhá testování vybraných prototypů AR brýlí od Googlu.

Google zároveň  vyvíjí novou verzi svého operačního systému pro nositelná zařízení. Generální ředitel Googlu Sundar Pichai již loni v květnu uvedl, že možnosti rozšířené reality jsou na mobilních telefonech na velmi dobré úrovni, a že jejich kouzlo budeme moci v dohledné době zakusit také v reálném světě. Na zmíněné akci Unpacked padla v souvislosti s rozšířenou realitou zmínka o funkcích Google Lens a Live View v Google Maps. Lockheimer zároveň ve spojení s těmito dvěma nástroji zdůraznil, že se jedná o pouhou „předehru k dlouhodobé vizi“.

Dnes nejčtenější

.