Zavřít reklamu

Pokud využíváte hudební streamovací službu YouTube Music a zároveň patříte mezi milovníky podcastů, můžete začít pomalu jásat. Podcasty si totiž oficiálně našly konečně cestu na YouTube Music.

Po měsících příprav dnes platforma YouTube oficiálně oznámila, že již brzy začne prostřednictvím své služby YouTube Music v rámci podpory podcastingu na celé platformě distribuovat také podcasty. Pokud jste podcasty dosud poslouchali v aplikaci Google Podcasty a nemáte v plánu ji opouštět, nemusíte se bát – Google Podcasty zůstanou i nadále zachovány a nedojde k jejich sloučení s YouTube Music. O tom, že se podcasty stanou součástí YouTube Music, promluvil Kai Chuck z YouTube v rámci Hot Pod summitu na brooklynském On Air Festu.

K podcastům na YouTube Music se na svém Twitteru vyjádřil také Alban Brooke z Buzzsprout, který v této souvislosti uvedl, že „podcastové prostředí YouTube Music bude zaměřeno především na zvuk“, a naznačil také, že by podcasty na YouTube Music měly nabídnout podporu kontinuálního přehrávání na více zařízeních. Podcasty by se v nabídce služby YouTube Musice měly objevit ještě v průběhu tohoto roku, zpočátku ale budou dostupné pouze pro uživatele ve Spojených státech.

Některé podcasty by měly být k dispozici také ve video podobě, a postupně začnou přibývat další regiony, ve kterých bude obsah tohoto typu k dispozici. Tvůrci podcastů získají nové nástroje pro svou tvorbu v rámci YouTube Studio.

Dnes nejčtenější

.