Zavřít reklamu

Zatímco některé softwarové chyby v operačních systémech jsou vážné, jiné lze brát do značné míry s humorem. Jednu takovou obsahuje o operační systém běžící na smartphonech Google Pixel 7 a 7 Pro a dle všeho i 6 a 6a. Ta se projevuje konkrétně tak, že jakmile si chcete na daných telefonech přehrát určité video z YouTube, telefony zkolabují a probudí je až restart. 

Poměrně úsměvné je, že video, které způsobuje pád systému, zcela určitě nevzniklo se snahou někomu uškodit. Jedná se totiž o 4K HDR klip k filmu Vetřelci, takže zdánlivě neškodný kousek. Jakmile jej však začnou uživatelé výše zmíněných telefonů přehrávat, mají na problémy založeno. Kromě restartů navíc hlásí jejich majitelé to, že po opětovném „naběhnutí“ systému se čas od času objeví problémy s mobilním připojením, které se samy opraví v řádu jednotek minut. Chyba tedy dělá solidní neplechu.

Přestože se jedná ve výsledku o naprostou banalitu, je svým způsobem zarážející, že telefony od Googlu s operačním systémem od Googlu mají problém s videem nahraným do služby Googlu. Holt, i mistr tesař se někdy utne a jak se zrovna v tomto případě zdá, utne se i na svém „písečku“. Dá se nicméně očekávat, že právě díky tomu bude schopen chybu poměrně rychle vyřešit. 

Dnes nejčtenější

.