Zavřít reklamu

Aplikace Google Telefon neustále dostává nové funkce a vylepšení. Není tak překvapením, že ji mnoho uživatelů dává přednost před aplikacemi třetích stran. Největší nevýhodou je však to, že aplikaci můžou využít pouze majitelé telefonů Pixel anebo těch, které jsou zařazeny do programu Android One. Vypadá to ale, že Google tohle omezení postupně ruší. Aplikaci totiž poprvé můžou instalovat i majitelé „normálních“ smartphonů, které nepatří pod Google anebo nemají čistý Android.

Bohužel to ale neznamená, že je aplikace dostupná pro všechny Android telefony. Například majitelé OnePlus anebo Samsung telefonů mají stále smůlu. Naopak je potvrzena možnost instalace na telefony Asus Zenfone 6, Oppo Find X2 Pro anebo LG V60. Další telefony budou jistě postupně potvrzovány, jak uživatelé budou zkoušet aplikaci instalovat.

Na serveru XDA zjistili, že je k fungování potřeba speciální knihovna, kterou musí do telefonu dodat přímo výrobce a bohužel minimálně Samsung a OnePlus tuto knihovnu prozatím ve svých telefonech nenabízí. Pokud chcete zjistit, jestli Google Telefon funguje i na vašem zařízení, stačí se podívat do obchodu Play. Pokud vám půjde nainstalovat, tak máte vyhráno a můžete ji používat.

Dnes nejčtenější

.