Zavřít reklamu

Když se před nedávným představením phabletu Galaxy Note9 šuškalo o tom, že zvládne tento telefon jako první spustit desktopové rozhraní bez nutnosti připojení ke speciálnímu doku DeX, mnoho fanoušků jihokorejského giganta bylo nadšených. Vytvoření počítače ze smartphonu se totiž díky této novince mělo stát o poznání jednodušším než kdy předtím. To pak potvrdil i na oficiálním představení Note9 sám Samsung, který právě jednoduchost přetvoření smartphonu na osobní počítač pouhým připojením monitoru přes adaptér USB-C to HDMI vychvaloval. Co když se vám ale právě do adaptéru, který v balení samozřejmě přibalený není, investovat nechce a doma se vám již jeden DeX válí?

Přesně pro ty z vás máme skvělou, leč možná očekávanou zprávu. Samsung Galaxy Note9 totiž samozřejmě podporuje režim počítače i při klasickém připojení do doku DeX či druhé generace tohoto doku – DeX Padu. Díky doku si můžete k počítači z Note9 navíc připojit i klasické drátové příslušenství s konektory USB, jelikož právě DeX rozhraní pro připojení má. Pokud byste ale zatoužili k připojení myši a klávesnice přímo k Note9 neopatřeného DeXem, museli byste sáhnout po periferiích bezdrátových s podporou Bluetooth. 

Díky podpoře doků DeX u Note9 tak Samsung posunul opět svou myšlenku jednoduchého vytvoření počítače ze smartphonu o něco dále. Uvidíme, s čím na nás v tomto ohledu vyrukuje v následujících měsících.

Galaxy Note9 SPen FB

Dnes nejčtenější

.