Zavřít reklamu

Vývojářská betaverze operačního systému Android 14 se zatím ještě pořádně nestihla ani ohřát na kompatibilních zařízeních, a už se začínají objevovat zprávy o budoucím operačním systému Android 15. Od jeho uvedení nás dělí ještě slušná řádka měsíců, už teď ale víme, jaké kódové označení pro něj vývojáři používají.

Společnost Google teprve zhruba před měsícem uvolnila první Developer Preview verzi svého nadcházejícího operačního systému Android 14, což znamená, že na veřejnou betaverzi si ještě nějaký čas budeme muset počkat. Zatímco tedy řada z nás netrpělivě čeká na první ochutnávku Androidu 14 s označením Upside Down Cake, vývojáři již usilovně pracují na dalších verzích. O budoucím operačním systému Android 15 můžeme dnes konečně prozradit, po jakém sladkém dezertu ponese svůj název.

Každý, kdo se alespoň částečně zajímá o historii operačního systému Android ví, že hlavní verze této platformy jsou již dlouhou dobu spojeny s kódovými názvy, inspirovanými populárními dezerty a sladkostmi. V průběhu vývoje operačního systému Android jsme tak již měli tu čest například s sladkostmi typu Cupakce, Oreo, Donut, ale třeba také Gingerbread, Jelly Bean nebo například KitKat. V posledních letech však Google používání těchto názvů vážně omezil a z velké části se vrátily do svého původního stavu, kdy byly určeny pouze pro vývojáře. Android 15 v této sladké tradici pokračuje, a podle nejnovějších zpráv ponese název začínající na písmeno V. S velkou pravděpodobností se bude jednat o kódové označení „Vanilla Ice Cream“, což na svém twitterovém účtu uvedl i Mishaal Rahman.

Dnes nejčtenější

.