Zavřít reklamu

Sluchátka Pixel Buds Pro od Googlu se tento týden dočkají přelomové aktualizace, která přináší jednu z jejich nejočekávanějších funkcí, prostorový zvuk.

Už při představení byla Pixel Buds Pro nabízena jako Spatial Audio-ready, tedy s příslibem, že v budoucnu bude prostorový zvuk k dispozici. Když Google v lednu začlenil podporu Spatial Audio do svých telefonů Pixel, je logické, že Pixel Buds Pro nemohou zůstat pozadu. Podle společnosti Google, lze počítat s podporou Spatial Audio ve firmwaru verze 4.30 pro Buds Pro. Ta by měla dorazit jako automatická aktualizace. Zkontrolovat svou verzi můžete prostřednictvím aplikace Pixel Buds, vstoupíte-li do Nastavení, Další nastavení a poté k Aktualizace firmwaru. Vítaná funkce bude postupně dostupná všem uživatelům zmíněných sluchátek.

Pixel-Buds-Pro-owners-might-soon-get-Head-Tracking-in-an-upcoming-update

Po instalaci si budete moci užít pohlcující zvuk, který působí mnohem bohatším dojmem a přizpůsobuje se pohybům hlavy. Výsledný pocit je velice reálný, jako byste seděli třeba v divadle. To je jistě příjemné, i když existují určité situace, kdy Spatial Audio nemusí působit dobře, zvláště pro ty, kdo obecně upřednostňují více referenční zvukový zážitek a mají naposlouchány konkrétní skladby. Pro sledování videí jde však o jasnou volbu. Momentálně vám mohou posílat obsah s prostorovým zvukem 5.1+ podporované aplikace, mezi které patří například Netflix, YouTube, HBO Max a další.

Google uvedl, že v tuto chvíli Spatial Audio s Pixel Buds Pro funguje na Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 7 a Pixel 7 Pro. Pixel Buds a telefony Pixel řady A prozatím podporovány nejsou. Není ani jasné, jak na tom budou ostatní telefony s Androidem. Každopádně je tu dlouho očekávaná funkce, která jistě ovlivnila mnoho uživatelů při rozhodnutí, že Pixel Buds Pro jsou pro ně ty pravé.

Dnes nejčtenější

.