Zavřít reklamu

Nástup nové technologie je vždy poměrně těžký. Jedině snad Apple umí přijít hned s něčím, co je bez kompromisů, v ostatním technologickém světě to tak ale nefunguje. Jde o to, být první, kdo ukáže dané řešení, a až poté jej postupně vylepšovat. Nyní je řeč o poddisplejové selfie, kterou čeká razantní vylepšování.

Podle renomovaného leakera Digital Chat Station se tři čínští technologičtí giganti, konkrétně Huawei, ZTE a BOE, spojili, aby vytvořili nejlepší skládací OLED displej s kamerou umístěnou pod displej. Prvním telefonem, který z této spolupráce vzejde a bude špičkovou technologii displeje využívat, by měl být ohebný smartphone Huawei Mate X4.

Jistě, Mate X4 nebude prvním skládacím smartphonem se selfie kamerou pod displejem, protože jej předběhl Samsung v jeho Galaxy Foldech, jenže jeho řešení má k ideálu poměrně daleko. I když je jeho selfie kamera sice dobře ukrytá, s ohledem na kvalitu výsledku jí toho dost chybí. Huawei, ZTE a BOE si nicméně myslí, že tento problém konečně vyřešily.

Nový takzvaný „Q8“ OLED panel prý konečně vyřeší problémy s kvalitou fotoaparátu, a to především díky zkušenostem společností ZTE ve focení a společnosti BOE ve výrobě displejů. Koneckonců právě řada Axon od ZTE byla před několika lety průkopníkem technologie fotoaparátu pod displejem a za posledních několik generací se výrazně zlepšila. Nový displej má mít údajně rozlišení 2480 x 1116 px a používat vysokofrekvenční 1 440Hz PWM stmívání.

Dnes nejčtenější

.