Zavřít reklamu

Společnost Huawei uvedla modely P60 Pro a Mate X3 na mezinárodní scénu začátkem tohoto měsíce, kdy jsou nyní tyto vlajkové lodě v prodeji i v kontinentální Evropě a ve Spojeném království. Model P60 Pro s prvotřídní sestavou fotoaparátů se prodává za 1 199 eur (47 000 Kč), zatímco skládací Mate X3 za 2 200 eur (cca 52 000 Kč).

Ceny uvádíme v přepočtu, protože české stránky Huawei prozatím mlčí. Je ale evidentní, že jsou nastřeleny extrémně vysoko a z telefonů to dělá vůbec ty nejdražší na trhu. V konkurenčním boji to tak budou mít hodně těžké, a to i vzhledem k jejich omezením. Huawei P60 Pro je vybaven čipovou sadou Snapdragon 8+ Gen 1, ale postrádá funkce 5G nebo služby Google. Na vybraných trzích dostanou zákazníci s telefonem i hodinky Watch GT3 zdarma.

Huawei Mate X3 má stejná omezení kvůli sankcím ze strany USA. Uživatelé se musí spoléhat na AppGallery, Petal Maps a další interní systémové aplikace. To, že se Huawei drží vlastního ekosystému, nemusí být nutně špatně – společnost udělala v posledních třech letech působivý pokrok v přizpůsobování se situaci. Je ale na evropských uživatelích, aby se rozhodli, zda jsou na odklon od Googlu připraveni. Zařízení se v Evropě prodává pouze v jedné paměťové konfiguraci 12 GB RAM + 512 GB úložiště, i zde jsou přibalovány Watch GT3 zdarma.

Dnes nejčtenější

.