Zavřít reklamu

Nový únik z interního zdroje společnosti Google odhalil první detailní pohled na fotoaparáty řady Pixel 8. Smartphony Pixel 8 a Pixel 8 Pro tedy dostanou aktualizované 50MPx snímače hlavního fotoaparátu s technologií ISOCELL GN2 od společnosti Samsung, která nahradí ISOCELL GN1 z řady Pixel 7.

Nový únik také upřesňuje, že Pixel 8 si zachová 12MPx ultraširokoúhlý snímač fotoaparátu Sony IMX386 ze svého předchůdce, zatímco zorné pole bude tentokrát o něco širší s 0,55x zoomem oproti 0,67x u Pixelu 7. Pixel 8 Pro přinese nový 64MPx snímač Sony IMX787 pro ultraširokoúhlý objektiv s 0,49x zoomem. Model Pro si rovněž zachovává 48MPx teleobjektiv Samsung GM5 s 5násobným optickým zoomem. Pixel 8 Pro dostane nový ToF snímač VL53L8 s rozlišením 8×8 bodů, který by měl pomoci s výkonem automatického ostření.

Oba telefony Pixel 8 si také zachovají 11MPx přední fotoaparáty Samsung 3J1. Senzor teploměru, o němž unikly informace již před časem, bude exkluzivní pro Pixel 8 Pro a používá senzor tělesné teploty Melexis MLX90632. Pokud jde o software fotoaparátu, řada Pixel 8 dostane novou funkci adaptivní svítilny, která automaticky upravuje intenzitu LED blesku, aby nedocházelo k přesvětlení snímků a videí při slabém osvětlení. Další novou funkcí je segmentace scény, která umožní selektivní zpracování různých částí snímků pomocí umělé inteligence.

Dnes nejčtenější

.