Zavřít reklamu

Stoprocentní funkce „Find My Device“ od Googlu je stále v nedohlednu. Obdobná funkce od Applu je prozatím bezkonkurenční a uživatelé systému Android už se nemohou na plnou funkci dočkat. V současné verzi jde skrze aplikaci pouze vyhledat ztracené Android zařízení připojené k internetu se zapnutou polohou. V nadcházející verzi Androidu 15 se však zařízení Pixel 8 a Pixel 8 Pro od Googlu dočkají vylepšené hledací aplikace, která zjistí jejich polohu i pokud budou vypnuté.

Find My Device je momentálně uzpůsobeno tak, že i když uživatel Androidu hledá své zařízení, ostatní zařízení aplikaci přerušují skrze své bluetooth signály. Po vypnutí jakéhokoliv zařízení s Androidem se pak bluetooth vysílání úplně zastaví a nejsou tak schopna do aplikace Find My Device poslat jakékoliv signály. Při aktivaci lokalizátoru je po vypnutí ztraceného zařízení nemožné toto zařízení najít.

Google v současné době naštěstí vyvíjí funkci, která bude schopna najít ztracené zařízení i v moment, kdy je vypnuté. Vývojáři však budou muset zapnout podporu hardwarové vrstvy vyhledávače bluetooth, aby vysílal signály i poté, co se zařízení vypne. Tento proces není vůbec jednoduchý a zřejmě proto trvá přidání funkce tak dlouho. Tato aktualizace je ve vývoji od začátku roku 2023 a v současné době to vypadá, že v nadcházející aktualizaci Androidu 15 se objeví pro zmíněná zařízení Pixel 8 a Pixel 8 Pro.

Google také uvedl, že se funkce nebude týkat starších verzí Pixel Ford, Pixel 7 Pro nebo Pixel 6a. Vzhledem k tomu, že pro současné verze by funkce měla fungovat již od prvního spuštění, nadcházející modely Pixel 8a, Pixel 9 a Pixel 9 Pro by ji měly obsahovat taktéž. Po aktualizaci by mělo být spuštění této funkce velmi jednoduché, i přesto však Google udělá názornou instruktáž.

 

Dnes nejčtenější

.