Zavřít reklamu

První skládací smartphone od Google s názvem Pixel Fold si uživatelé velice chválí, což je pro Google velmi dobrá zpráva vzhledem k tomu, že je to jejich první skládačka. Ačkoliv některé jiné konkurenční společnosti vytvořily mnohem lepší skládací telefony s lepším hardwarem i softwarem, Pixel Fold je více než průměrný. Pixel Fold se při spuštění druhé vývojářské verze Androidu 15 inspiroval od konkurenta OnePlus Open s jednou zajímavou funkcí.

OnePlus Open totiž poskytuje svým uživatelům možnost přehodit si téměř jakoukoliv aplikaci z velkého vnitřního displeje na menší vnější displej, který jde vidět, když uživatel zavře své mobilní zařízení. Aplikaci je poté po odemčení možné používat i na menším vnějším displeji tam, kde uživatel na velkém displeji skončil. Pixel Fold tuto možnost velmi omezoval pouze na některé vybrané aplikace, přičemž ty důležité (jako např. Google Mapy) přehazovat podle uživatelského přání nešly.

Google se spuštěním druhé vývojářské verze Androidu 15 tuto funkci přidal, přičemž nyní má Pixel Fold flexibilnější možnost, očividně se však velmi úzce inspirovala právě z modelu OnePlus Open. Uživatel si nyní může zapnout hned 3 módy u zavřené obrazovky Pixel Fold – vnější displej při zavření mobilu „vždy zapnout“, „vždy vypnout“ nebo „pokračovat přejetím prstem nahoru“. Poslední mód umožňuje uživateli právě zmíněnou funkci pokračovat v aplikaci, kterou uzavřel.

Dnes nejčtenější

.