Zavřít reklamu

V prosinci roku 2023 přidal WhatsApp funkci, o kterou si psalo velké procento uživatelů. Zavedl totiž funkci připnutí zprávy v jednotlivých individuálních konverzacích, to samé platí i pro skupinový chat. V těchto konverzacích si však uživatel mohl připnout pouze jednu zprávu a tak v letošním roce vyšla další aktualizace, která jednu připnutou zprávu rozšířila až na tři.

Uživatelé tak v nejnovější aktualizaci mohou připnout až tři zprávy najednou v jakémkoliv chatu včetně obrázků, textu nebo anket. K připnutí zprávy ji stačí pouze dlouze podržet a z následující tabulky vybrat funkci „připnout“, přičemž musíte zvolit dobu trvání. Vybrat si lze hned z několik časových intervalů (24 hodin, 7 dní nebo dokonce až 30 dní). Pokud zprávu během tohoto časového intervalu neodepne uživatel ručně, po skončení doby se odepne automaticky.

Po stisknutí této připnuté zprávy se uživateli chat automaticky posune na zprávu v konverzaci. Skupinový chat bude trochu složitější, připnutou zprávu totiž neuvidí ti, kteří si zprávu před připnutím vymazali nebo ti, co se připojili až po připnutí této zprávy. Ačkoliv je to zajímavá aktualizace, komunita na sociálních sítích si stěžuje na počet připnutých zpráv. „Proč jenom 3? My potřebujeme alespoň 5, tohle je hrozně málo,“ píší lidé pod oficiálním WhatsApp příspěvkem na platformě X.

Dnes nejčtenější

.