Zavřít reklamu

galaxy-note-5-pink-goldI přes problémy s baterií je Samsung Galaxy Note 7 vůbec tím nejlepším a nejhezčím telefonem, který kdy korejská společnost představila. Některé explodující kousky však dohnali firmu k prvnímu odvolání. Uživatelé tak mohli svůj zakoupený model ihned vyměnit, a to za zcela nový kus. Bohužel se Samsungu nepovedlo problémové baterie opravit, a tak museli inženýři udělat velmi razantní krok – stáhnout Galaxy Note 7 z prodeje. Hrozilo totiž velké nebezpečí požáru. To vše se odehrálo během pouhých 2 měsíců. Je to opravdu velká škoda, kdyby se totiž Note 7 prodával bez potíží, jistě by dokázal zatopil i konkurenčním iPhonům 7.

Samsung podle našich informací na celé záležitosti usilovně pracuje. Nicméně, v brzké době se žádného oficiálního vysvětlení nedočkáte. Zahraniční server Reuters se pochlubil se zprávou, ve které uvádí, že celé vyšetřování bude probíhat až do konce tohoto roku. Poté proběhne analýza výsledků.

galaxy-note-7

Společnost SDI ve čtvrtek mimo jiné prohlásila, že Samsung i Samsung SDI usilovně zkoumají příčiny požárů v některých případech Galaxy Note 7. Mimochodem, SDI stojí za vznikem 60 % baterií prémiového modelu Note 7, tedy alespoň podle analytiků. Výkonný ředitel Samsung SDI, Kim Hong-Geyong, prohlásil:

Slabost některých baterií pro Samsung Galaxy Note 7 byla potvrzena. Ovšem stále není jasné, co stálo za vznikem požárů. Vše je v rukou našich specialistů.

Nejmenovaný zaměstnanec SDI také řekl, že problém baterií byl pouze u prémiového modelu. Společnost se teď ale hlavně zaměřuje na blížící se představení vlajkové lodě Galaxy S8, které světlo světa spatří již na začátku jara roku 2017. Nový model bude hrát pro korejskou společnost opravdu velkou roli, neboť si nesmí dovolit další zaváhání. Nejenže by další chyba stála velké peníze, ale také by klesla věrnost samotných zákazníků.

Samsung SDI se zaměřuje na kontrolu bezpečnosti ostatních produktů, chyba bude tedy zřejmě na této straně. Samsung také v tiskové zprávě oznámil, že se ve čtvrtek uskuteční mimořádná hromadná konference, jejímž cílem bude diskuze o budoucím byznyse samotné firmy. Dále přijde řada na jmenování nového člena představenstva, a to Jay Y.

*Zdroj: Bgr

Dnes nejčtenější

.