Zavřít reklamu

Včera jsme vás na našem webu informovali o tom, že se v příštím roce nejspíš dočkáme snížení podílu jihokorejského giganta na trhu se smartphony. Zcela podle představ se však nejspíš nevydaří ani čtvrté čtvrtletí tohoto roku. Rekordní zisky ze druhého a třetího čtvrtletí totiž Samsung s téměř stoprocentní jistotou nezopakuje.

Poptávka po paměťových čipech upadá

Plno analytiků předpovídalo po oznámení zisků za třetí čtvrtletí rekordní celoroční zisk. Ač k němu měli Jihokorejci našlápnuto opravdu skvěle, zisky začaly postupem času upadat. Mnozí analytici tak začali o rekordu lehce pochybovat a nyní svá tvrzení opět připomínají. Na vině je podle nich hlavně trh s paměťovými čipy. Poptávka po nich, která byla doposud velmi silná, totiž začala čím dál víc slábnout a brzy prý skončí úplně. Jelikož však bylo právě toto odvětví pro Samsung opravdu důležité a značná část jeho zisku připlula právě odtud, snížení se v jeho příjmech značně projeví.

Uvidíme, zda se rekord v tržbách podařil letos Samsungu skutečně překonat či nikoliv. Ostatně, od zveřejnění jeho celkových příjmů za rok 2017 nás dělí jen pár týdnů. Ačkoliv by překonání rekordu Jihokorejce rozhodně potěšilo, z jeho nepřekonání si hlavu lámat nebudou. Už tak pro ně totiž byl tento rok opravdu skvělý a krom problémů s vedením jej nepotkalo prakticky nic špatného.

Dnes nejčtenější

.