Zavřít reklamu

Před týdnem jsme viděli představení nových telefonů Huawei, dnes se dostalo i na dceřinou společnost Honor. Odhalen byl nejlevnější model špičkové řady 30 – Honor 30S. A i přesto, že má čínská společnost v rukávu ještě vybavenější telefony, tak „eskový“ model může být i tak hodně úspěšný ve střední třídě. Nabízí dostatek výkonu, skvělé materiály, a dokonce i podporu 5G sítí.

Na přední straně je 6,5 palců velký IPS displej s FullHD+ rozlišením a průstřelem v levém horním rohu, podobně jako to již předvedlo několik značek v tomto roce. V něm se ukrývá 16 MPx selfie kamera. Na zadní straně je 64 MPx hlavní fotoaparát, 8x telefoto s 3x optickým zoomem a 20x hybridním. Dále to je 8 MPx ultra širokoúhlý fotoaparát a 2 MPx senzor hloubky ostrosti. Na střední třídu se tak jedná o opravdu zajímavou výbavu fotoaparátů.

Čtečka otisků prstů není v displeji, ale na boku telefonu v zapínacím tlačítku. Výkon telefonu obstarává čipset Kirin 820 5G, který je na tom lépe než Snapdragon 855, což je čipset vlajkových modelů z roku 2019. Kromě toho má telefon 8GB RAM paměť a 128/256GB úložiště. Rovnou z krabice poběží na Androidu 10, nicméně i na dceřinou společnost Huawei se vztahuje embargo ze strany USA, takže v telefonu chybí služby Google Play.

Baterie telefonu má kapacitu 4 000 mAh a nechybí podpora ultra rychlého 40W nabíjení. K dispozici je telefon v černé, modré, zelené a červeno/fialovo/modré barvě. Nejlepší je na tomto telefonu cena. Honor si za telefon účtuje v Číně 2 399 CNY, v přepočtu s DPH tak cca 10 tisíc Kč. Dostupnost v Evropě prozatím nebyla oznámena.

Dnes nejčtenější

.