Zavřít reklamu

Kromě Honoru 30S představila čínská společnost i levný model Honor Play 9A, který vychází z telefonů Honor 9X a Play 3. Oproti nim má o 1 000 mAh větší baterii, zároveň ale chybí 48 MPx fotoaparát. Na druhou stranu má novinka i mírně nižší cenu.

Velikost displeje 6,3 palců je v dnešní době standardní, rozlišení HD+ už však určitě ne. Telefon by si určitě zasloužil FullHD+. Ve výřezu na přední straně se ukrývá 8 MPx selfie kamera s možností natáčet video v 1080p. Na zadní straně je 13 MPx hlavní fotoaparát, který doplňuje 2MPx senzor hloubky ostrosti. Nechybí však čtečka otisků prstů.

Čipset v tomto telefonu obstarala společnost MediaTek, konkrétně se jedná o Helio P35, který doplňuje 4GB RAM a 64/128GB úložiště s možností rozšíření pomocí microSD karty. Telefon běží na Androidu 10 a nadstavbě Magic UI 3. Služby společnosti Google však neočekávejte ani v tomto Honoru.

Kapacita baterie je 5 000 mAh, nabíjení však probíhá přes zastaralý konektor microUSB. Společnosti tak nezbývalo nic jiného, než v telefonu mít i 3,5mm audio konektor s podporou FM rádia. Telefonu nechybí podpora LTE nebo Bluetooth 5.0. Na NFC se už však nedostalo. Cena telefonu začíná na částce 900 CNY, v přepočtu tak cca 3 200 Kč. Pro srovnání Honor Play 3 stojí o 300 Kč více, za což dostanete navíc 48 MPx fotoaparát, 8 MPx ultra širokoúhlý fotoaparát a rychlejší čipset Kirin 710. Novinka Honor Play 9A má oproti tomu větší kapacitu baterie.

Dnes nejčtenější

.