Zavřít reklamu

Poprvé jsme se o telefonech Samsung Galaxy A51 5G a A71 5G dozvěděli před měsícem, kdy telefony prošly certifikačním procesem TENAA. Od té doby jsme čas od času viděli menší či větší úniky. Dnes si korejská společnost připravila představení tří nových telefonů. Mezi nimi i právě Galaxy A51 a Galaxy A71 v 5G variantách. Jaké mají parametry?

Po designové stránce se nejedná o žádná překvapení. Telefony vychází z designu jiných telefonů roku 2020. To znamená na přední straně minimální rámečky a selfie kamera, která je schovaná v průstřelu. Na zadní straně jsou fotoaparáty umístěny v levém horním rohu a seřazeny jsou do písmena L. Zajímavá je barevná kombinace na zadní straně, kde můžete vidět dva odlišné odstíny. Telefon Galaxy A51 5G bude k dispozici v černé, růžové a bílé barvě, zatímco Galaxy A71 5G bude v černé, stříbrné nebo modré.

Co se týče parametrů, tak výkon obstará čipset Exynos 980, který doplní u Galaxy A51 5G celkem 6 GB paměti RAM a u vyššího modelu 8GB RAM paměť. V obou případech bude dostupných 128 GB úložného prostoru, který jde rozšířit pomocí microSD karet. Baterie má u obou telefonu stejnou kapacitu 4 500 mAh. Rozdíl je v rychlosti nabíjení. Zatímco A51 má 15W nabíjení, tak A71 používá 25W nabíjení.

Co se týče displeje, tak u Galaxy A51 vidíme Super AMOLED panel o velikosti 6,5 palců a FullHD+ rozlišení. U Galaxy A71 je Super AMOLED Plus panel s FullHD+ rozlišením. V obou případech můžeme vidět selfie kameru v průstřelu a čtečku otisků prstů pod displejem. Na zadní straně jsou čtyři fotoaparáty. Rozdíl je však pouze u toho hlavního, kdy levnější model má 48 MPx fotoaparát a dražší používá 64 MPx. Ultra širokoúhlý pak má 12 MPx, dále jsou telefony vybaveny 5 MPx senzorem pro hloubku ostrosti a 5 MPx makro kamerou.

Rovnou poběží na Androidu 10 a nadstavbě One UI 2.0. Dostupnost těchto telefonů je momentálně v České republice nejistá a nebylo o tom prozatím rozhodnuto. Nicméně vzhledem k absenci 5G sítí na našem trhu, se nejedná ani o velké překvapení.

Dnes nejčtenější

.