Zavřít reklamu

Společnost Xiaomi od počátku tohoto roku intenzivně pracuje na MIUI 12 – hlavní aktualizaci nadstavby svých chytrých telefonů. MIUI se poslední významné aktualizace dočkalo v září minulého roku – ta přinesla řadu vylepšení i nových funkcí, jako byl třeba minimalistický design, přizpůsobitelné nastavení always-on displeje, dynamické zvukové efekty a řadu dalších. Od vydání MIUI 11 uplynulo nyní téměř sedm měsíců, a na internetu se objevily úniky, na jejichž základě si můžeme udělat poměrně jasnou představu o tom, co přijde příště.

Snímky obrazovky uživatelského rozhraní MIUI 12 se poprvé objevily na uživatelských diskusních fórech společnosti Xiaomi. Na screenshotech si můžeme všimnout řady změn a novinek – patří mezi ně například kompletně přepracované nastavení obnovovací frekvence displeje. Jeho součástí by v MIUI 12 měly být nové animace, stejně jako informace o spotřebě energie pro rozdílné hodnoty obnovovacích frekvencí. Nově by měla přibýt také karta pro Focus Mode v nastavení Screen time. Údaje o týdenním souhrnu času, stráveného u displeje telefonu, se budou v MIUI 12 zobrazovat v novém stylu. Sekce, zobrazující využití jednotlivých aplikací, by se zase měla dočkat přehlednějšího uživatelského rozhraní.

Ve srovnání s MIUI 11 vypadá prostředí grafické nadstavby MIUI 12 přehledněji a „čistěji“, soudě podle screenshotů je ale její vývoj stále ještě v počátečních fázích – je tedy možné, že v průběhu času dojde ještě k některým změnám. Zatím ještě není jisté, kdy bude nová verze MIUI oficiálně uvolněna pro všechny uživatele, příslušné informace by ale na sebe neměly nechat dlouho čekat.

Dnes nejčtenější

.