Zavřít reklamu

Výrobci telefonů sice postupně navyšují úložiště telefonů, jenže se postupně zvětšuje i velikost aplikací a her. Fotografie mají vyšší rozlišení, tedy i vyšší velikost a videa můžete dokonce nahrávat v 8K rozlišení. V dnešním článku vám poradíme 3 tipy, jak ušetřit nějaké to místo bez toho, aniž byste si do telefonu nainstalovali pochybné aplikace, které slibují získání volného místa.

Odstraňte málo používané hry a aplikace

Tohle je pravděpodobně krok, který napadne většinu uživatelů, pokud chtějí získat více místa v zařízení. I tak to zde ale zmíníme, protože téměř každý má aplikace a hry, které již nepoužil dlouhé týdny nebo měsíce. Ve výsledku tak jen zbytečně zabírají místo. Navíc pokud aplikaci či hru máte nainstalovanou z obchodu Google Play, tak je máte spárované se svým Google účtem a naleznete je ve vaší knihovně Google Play, odkud je kdykoliv můžete znovu stáhnout bez větších problémů.

aplikace android FB
Zdroj: pixabay.com

Odstraňte zbytečné soubory s aplikaci Files od Googlu

V obchodu Google Play naleznete tisíce různých aplikací, které slibují odstranění zbytečných souborů. Většina z nich je však pochybná a ve výsledku vám příliš místa neušetří. Přitom přímo Google má aplikaci Files, která dokáže vyčistit volné místo v telefonu více než dobře. Výhoda je navíc v jednoduchém použití, které je srozumitelné i technologicky méně zdatným uživatelům. Aplikace navíc doporučí i aplikace a hry na odstranění v případě, že jste je dlouho nepoužívali. Pokud chcete pokročilejší nástroje, tak můžeme doporučit SD Maid a DiskUsage pro analýzu místa v telefonu.

Odstraňte zálohované fotografie a videa

Přímo Google nabízí službu Google Fotky, která slouží nejen jako galerie v telefonu, ale v podstatě jako galerie kdekoliv, kde se můžete přihlásit Google účtem. Ať už je to PC, prohlížeč či třeba chytrý displej. Fotografie a videa se automaticky nahrávají do cloudu, takže k nim můžete kdykoliv pomocí internetu přistoupit. Díky tomu nemusíte mít fotografie a videa stažená přímo v úložišti telefonu. V menu aplikace Google fotky existuje i tlačítko, se kterým můžete rychle odstranit nahraná videa a fotografie. Podobně například funguje i řešení od Microsoftu, kde se využívá aplikace OneDrive.

Dnes nejčtenější

.