Zavřít reklamu

Telefony řady Samsung Galaxy S8 již nebudou dostávat pravidelné měsíční aktualizace. Korejská společnost je přesunula do skupiny telefonů s čtvrtletními bezpečnostními aktualizacemi, kde se nachází například levnější modely řady Galaxy A a Galaxy M. Do kdy můžou majitelé počítat s oficiální podporou?

Tyto telefony byly představeny v dubnu roku 2017, jsou tedy více než tři roky staré. To mimo jiné znamenalo i absenci Androidu 10. Rovnou z krabice běžely na Androidu 7 Nougat a postupně v roce 2018 a 2019 obdržely Android 8 Oreo a Android 9 Pie. Pro srovnání ještě uvedeme telefony řady Galaxy S7. U těch byly aktualizace přerušeny úplně minulý měsíc. Tyto telefony obdržely měsíční aktualizace po dobu dvou let a čtvrtletní aktualizace po dobu dalších dvou let. Samsung se totiž u vlajkových modelů rozhodl prodloužit dobu bezpečnostních aktualizací o zhruba 10 měsíců.

Díky tomu můžeme očekávat podobnou podporu i u telefonů řady Galaxy S8. Aktualizace by jednou za čtvrt roku měly vycházet do roku 2021. Poté je jednou z alternativ například instalace ROM LineageOS, která nabízí nejen nejnovější bezpečnostní aktualizace, ale i nový Android.

podpora samsung telefonu aktualizace
Zdroj: samsung.com

Dnes nejčtenější

.