Zavřít reklamu

Čekaní na příchod telefonu Google Pixel 4A se opět prodlužuje. Původně jsme jej měli vidět již v květnu, poté se objevovaly informace o tom, že telefon uvidíme 1. června při představení Androidu 11, nyní však nová zpráva informuje o tom, že Pixel 4A uvidíme až 13. července.

Informaci přinesl leaker Jon Prosser, který v minulosti například předpověděl vydání nové generace Apple iPhone SE. Ve svém tweetu zároveň připomněl, že nový Pixel nebude podporovat 5G. Co se týče samotných parametrů, tak se očekává čipset Snapdragon 730, který doplní 4GB RAM paměť s 64/128 GB úložištěm. Využívat se má OLED displej s FullHD+ rozlišením a baterie má mít kapacitu 3 080 mAh. Telefon by měl být k dispozici v Just Black a Barely Blue edicích, jednoduše přeloženo v černé a světle modré barvě.

Hlavním prodejním tahákem Pixelu 4A bude již tradičně fotoaparát, který je identický jako u klasického Pixelu 4. Nemají chybět ani pokročilé technologie Googlu, které společnost využívá k vylepšení kvality fotografií. Důvodem odkladu už má být hlavně marketing, Google má totiž údajně plánovat to, že značně sníží cenu Pixelu 4A, čímž chce získat zákazníky, kteří by si jinak koupili iPhone SE s cenou 399 dolarů. Konkrétně se mluví o tom, že cena Pixelu 4A bude začínat na částce 299 dolarů, což je v přepočtu bez DPH cca 7 400 Kč. Pokud se tahle cena potvrdí, tak by telefon mohl značně zamotat trhem ve střední třídě.

Dnes nejčtenější

.