Zavřít reklamu

Společnost OnePlus potvrdila existenci telefonu Nord 2, o němž se již nějakou dobu spekulovalo. Konkrétně tím, že jej buď úmyslně, nebo omylem zařadila na seznam smartphonů OnePlus, které se účastní propagace herní streamovací služby Stadia Premiere Edition v Evropě.

Vzhledem k tomu, že promo akce trvá do 30. září, není pochyb, že představení Nordu 2 proběhne před tímto datem.

O nástupci populárního smartphonu střední třídy toho v tuto chvíli víme minimum. Údajně je vyvíjen pod kódovým názvem Denniz a měl by jej pohánět čipset Dimensity 1200 nebo Snapdragon 780G (předchůdce používal Snapdragon 765G). Více informací momentálně není známo. S ohledem na předchůdce však můžeme očekávat, že „dvojka“ bude disponovat AMOLED displejem s obnovovací frekvencí alespoň 90 Hz, minimálně 6 GB operační a až 256 GB interní paměti, čtverným fotoaparátem, do displeje zabudovanou čtečkou otisků prstů nebo podporou rychlého nabíjení s výkonem alespoň 30 W.

OnePlus kromě Nordu 2 podle všeho chystá ještě jeden model řady Nord, a to Nord CE 5G, který by měl být nástupcem půl roku starého telefonu Nord N10 5G. Podle neoficiálních zpráv dostane do vínku stejnou velikost displeje (tedy 6,49 palců), podobný design, trojitý fotoaparát, na boku umístěnou čtečku otisků prstů a 3,5mm jack.

Dnes nejčtenější

.