Zavřít reklamu

Není tomu tak dávno, co jsme vás na našem magazínu informovali o tom, že Coca-Cola chystá dle všeho svůj první smartphone. Později se sice ukázalo, že se bude jednat „jen“ o limitovanou edici již představeného smartphonu Realme 10 Pro, avšak i přesto způsobily tyto plány solidní poprask. A díky jeho dnešnímu představení už o něm víme vše. 

Nový Realme 10 Pro Coca-Cola Edition byl představen v Indii coby smartphone střední třídy určený zejména pro fanoušky tohoto lahodného nápoje. Telefon se pyšní 6,7“ 120Hz LCD displejem, procesorem Qualcomm Snapdragon 695 s podporou 5G, 8GB RAM pamětí, 128 GB vnitřním úložištěm a pozor, dokonce i slotem pro microSD karty až do kapacity 1 TB. Vcelku hezky vypadá ale třeba i baterie nabízející 5000 mAh či podporu 33W kabelového nabíjení, díky kterému se nabije z 0 na 50 % za pouhých 30 minut. Špatně na tom není telefon ale ani z hlediska fotoaparátu – k dispozici je zde totiž 108MPx širokoúhlý a 2MPx bokeh objektiv. 

Co se týče designu, právě ten se primárně kolem Coca-Coly točí. Zatímco přední strana telefonu vypadá naprosto standardně, na zádech naleznete ikonické logo tohoto nápoje na červeném podkladu, který zabírá zhruba tři čtvrtiny zad. Zbylou čtvrtinu pak zabírá černý podklad, který „podbarvuje“ dvojici objektivů. Ty jsou pak efektně zvýrazněny červeným lemem, aby na černých zádech ještě více vynikly. Vcelku zajímavé je pak to, že Coca-Cola ve spolupráci s Realme myslelo i na software, který obsahuje konkrétně jak tématické Coca-Cola tapety a ikony, tak třeba i vyzvánění a jiná zvuková upozornění inspirovaná bublinkami a šuměním, které je pro tento nápoj tak typické. 

Bohužel, limitovaná edice Coca-Cola telefonu je dostupná jen na indickém trhu a to v omezeném množství kusů. Už nyní je nicméně víceméně jasné, že se po limitce jen zapráší. Stojí totiž jen něco kolem 255 dolarů, tedy asi 5600 Kč bez daně a dalších poplatků. Právě s ohledem na cenu v kombinaci s technickými specifikacemi a softwarem se dá ostatně říci, že by byl z telefonu hit i ve zbytku světa. 

Dnes nejčtenější

.