Zavřít reklamu

Již delší dobu se spekuluje o tom, jaký design a funkce by mohla přinést chystaná nová generace smartphonů Sony Xperia. Ve hře je podstatné vylepšení, co se týče rozlišení fotoaparátu, v některých jiných směrech se ale Sony hodlá podle všeho držet tradic, od kterých ostatní výrobci naopak postupně opouštějí.

Společnost Sony je jednou z mála značek, které u svých vlajkových lodích mezi smartphony stále zachovávají starší funkce a prvky, jako je 3,5mm port pro sluchátka a port pro microSD kartu. Vypadá to, že Sony Xperia 1 V zdědí tyto funkce také po svém předchůdci, ale také k nim dostane několik vylepšení. O víkendu unikly na internet vysoce kvalitní rendery připravovaného modelu Xperia 1 V, které ukazují z velké části nezměněný design oproti předešlému modelu Xperia 1 IV. Telefon s největší pravděpodobností dostane stejný hranatý design s plochým 6,5″ displejem.

Sony provádí malou změnu na zadní straně, kde by měl být nyní blesk umístěn uvnitř ostrůvku trojitého fotoaparátu. Mluví se také o tom, že Sony možná konečně upustí od 12Mpx širokoúhlého snímače a zvýší jej na 48Mpx fotoaparát, jak vyplývá ze zmíněného úniku. Na uniklých fotografiích není vidět označení fotoaparátu Zeiss, to ale nemusí v konečném důsledku nic znamenat. Na zmíněných snímcích je kromě jiného také jasně patrný 3,5mm konektor pro sluchátka a zapínací tlačítko e zabudovaným snímačem otisků prstů. Ve spodní části se vedle přihrádky na SIM kartu nachází port USB-C. Sony pravděpodobně svou Xperii 1 V osadí čipem Snapdragon 8 druhé generace. Spekulace také naznačují, že by mohl mít nabídnout 16GB RAM. Datum oficiálního představení nové Xperie je zatím ve hvězdách.

Dnes nejčtenější

.