Zavřít reklamu

V posledních letech se verze systému Android v systému ChromeOS objevují zhruba každý druhý rok. Tento vzorec se bude s velkou pravděpodobností opakovat i nadále, protože vybrané Chromebooky by podle nejnovějších zpráv měly již brzy přejít z Androidu 11 na Android 13, doplněný o Material You Dynamic Colors.

Server 9to5Google tento týden v souvislosti s aktualizacemi Androidu na Chromeboocích uvedl, že společnost Google testuje v prostředí ChromeOS Android 12, Android 13, a dokonce také Android 14. Android 13 je ale nicméně podle všeho jediným systémem, se kterým je spojené přesné datum spuštění. Jedním z nejvýraznějších benefitů, spojených s příchodem Androidu 13 na Chromebooky, bude bezesporu příchod grafického prostředí Material You. Na přizpůsobení Material You pro ChomeOS pracovala společnost Google po dobu více než jednoho roku, jeho součástí bude mimo jiné také podpora barevných schémat Dynamic Color.

V rámci aktualizace bude Chromebook sdílet své aktuální barevné schéma se systémem Android a Android 13 by měl stejné barvy předávat jednotlivým aplikacím. Pokud tedy vše bude fungovat tak, jak má, mělo by to znamenat, že (podporované) aplikace pro Android budou plynule ladit s designem samotného systému ChromeOS. Android 13 nicméně nebude k dispozici pro všechny modely Chromebooků – na Chromeboocích s ARM čipy zatím stále běží Android Pie. Testování Androidu 13 probíhá v současné chvíli podle dostupných zpráv na modelu Octopus s procesorem Intel Gemini Lake, Hatch s procesorem Intel Core Comet Lake 10. generace a Brya s Intel Core Alder Lake 12. generace. Otázkou zůstává pouze to, kdy bude Android 13 oficiálně dostupný pro Chromebooky.

Dnes nejčtenější

.