Zavřít reklamu

Operační systém Android 13 se začal postupně šířit mezi běžné uživatele již v průběhu druhé poloviny loňského roku. Přinesl celou řadu očekávaných novinek, a proto je pochopitelné, že jeho popularita neustále roste. V současné chvíli je Android 13 nainstalován na 5,2 % všech zařízení.

Od uvedení Androidu 13 se společnosti jako Samsung, OnePlus a další předhánějí v tom, která tuto aktualizace zavede u co možná nejširší škály svých chytrých zařízení. Není tedy pochyb o tom, že rychlost přijetí Androidu 13 je zčásti zásluhou právě tohoto rychlého zavádění aktualizací ze strany výrobců smartphonů. Několik měsíců poté, co plná verze poprvé spatřila světlo světa, se Android 13 dostal do 5,2 %  všech zařízení s operačním systémem Android. Uvedl to tento týden server 9to5Google.

Zatímco kdysi Android každý měsíc informoval vývojáře o tom, kolik potenciálních zařízení běží na konkrétní verzi operačního systému, v posledních letech se z oznamování stala spíše nepravidelná událost. K první veřejné aktualizaci distribučního grafu tak od srpna loňského roku došlo až nyní. Kromě údaje o přijetí Androidu 13 zmíněný graf také ukázal, že Android 12 a 12L si našel cestu do 18,9 % zařízení, zatímco předchozí graf udával 13,5 %.

Mezi novinky, které přinesl operační systém Android 13, patří například funkce Clear Calling pro vybrané modely smartphonů, nové emotikony, podporu tematických ikonek, vylepšení notifikací a spoustu dalšího. Na příslušné grafy se můžete podívat ve fotogalerii k tomuto článku.

Dnes nejčtenější

.