Zavřít reklamu

Z dílny společnosti Samsung již vzešlo pár zajímavých skládacích kousků. Momentálně se chystá vydání Samsungu Galaxy Z Fold 5 a Galaxy Z Flip 5, a je pochopitelné, že se jihokorejský gigant ze všech sil snaží, aby novinky byly v mnoha směrech ještě lepší než jejich předchůdci. Co by připravované modely měl podle dostupných zpráv nabídnout?

Navzdory tomu, že se kvalita skládacích mobilních zařízení neustále zlepšuje, patří (ne)odolnost vůči prachu a vodě zatím stále ještě mezi jejich největší slabosti. To by se ale již letos mohlo spolu s příchodem Samsungu Galaxy Z Fold 5 změnit. Firma Samsung totiž podle dostupných zpráv konečně učinila kroky potřebné k tomu, aby zmíněné zařízení nabídlo tolik očekávanou odolnost vůči prachu.

Původní Galaxy Fold postrádal odolnost proti vodě i prachu, což rychle vedlo k problémům, protože první uživatelé zjistili, že kousky nečistot si razí cestu do pantu a pak mohou ulpět na samotném panelu displeje. K částečnému zlepšení došlo u modelu Galaxy Z Flip a Galaxy Z Fold 2, které využívaly malé kartáčky, aby se prach nedostal do pantu. U modelu Galaxy Z Fold 3 pak Samsung vyřešil odolnost proti vodě a nabídl ochranu podobnou té, kterou nabízí tradiční smartphony. Odolnost vůči prachu byla nicméně u zmíněných modelů zatím stále jen částečná, a telefony nebyly hodnoceny jako odolné. Leaker, vystupující na Twitteru pod přezdívkou @chunvn8888 ale před pár dny uvedl, že by se Samsung Galaxy Z Fold mohl konečně dočkat certifikace o odolnosti vůči prachu.

Nedávno jsme vás na stránkách našeho magazínu informovali o tom, že by Galaxy Z Fold 5 měl získat zbrusu nový typ kloubu. Toho by se podle nejnovější zpráv měl dočkat také Galaxy Z Flip 5.

Dnes nejčtenější

.