Zavřít reklamu

Nový procesor pro androidí smartphony střední třídy je tu. Qualcomm totiž konečně ukončil dlouhé čekání a světu představil novou generaci čipsetu Snapdragon 7. Ta nese konkrétně název Snapdragon 7+ Gen 2 a svými technickými specifikacemi se jeví poměrně zajímavě – tedy minimálně na čipset střední třídy.

Nový Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2 je založen na 4nm technologii a skládá se z celkem osmi jader – jednoho hlavního Cortex X2, 3 výkonných a 4 energeticky úsporných na snažší operace. Procesor běží na frekvenci 2,91 GHz a má oproti předešlé generaci o 50 % vyšší výkon z hlediska CPU. Dvakrát lepší je ale i GPU či třeba AI engine, díky čemuž by tak měly být úlohy spojené s umělou inteligencí výrazně zrychlit. Samotný Qualcomm pak nová čip označuje za ten největší výkonnostní skok v historii „sedmičkové“ řady.

Pozitiv má ale nový Snapdragon 7+ Gen 2 mnohem víc. Hráče potěší třeba funkce Auto Variable Rate Shading, která zaostřený obsah vykresluje v plném rozlišení, zatímco pozadí nechává mírně rozostřené a tím pomáhá výkonu. Lepší by ale mělo být třeba i vykreslování kouře, mlh a obecně věcí, pro které je třeba částicová grafika. Čip jako takový zvládá rozlišení QHD+ ve 120Hz či 4K v 60Hz. Co se pak týče fotoschopností, k dispozici je podpora až do 200MPx snímání si nejrůznějších režimů sníženého světla a tak podobně. Nechybí ani podpora 5G sítí skrze modem Snapdravon X62. Zkrátka a dobře, naprosto dostačující čipset pro střední mobilní třídu, který si u výrobců smartphonů zcela určitě získá oblibu. Jako první se jej chystají nasadit Redmi a realme.

Dnes nejčtenější

.